Sylvia Rauan er en veletablert skuespiller med et stort antall roller bak seg innen teater, film og TV.
Hun er født og oppvokst i Halden, Norge, og flyttet til Sverige 1989 da hun tok sin utdannelse ved Teaterhögskolan i Stockholm (1989-1992). 

Etter utdannelsen ble hun ansatt på Stockholms Stadsteater og Unga Klara der hun jobbet i flere år under Suzanne Osten. Samtidig var hun med på å starte opp og være en del av humorkollektivet” Clownen Luktar Bensin”, en gruppe på sju skuespillere. De laget og produserte nattshow, teater og filmer, og de hadde i flere år et eget radioprogram på Sveriges Radio P3 med samme navn, der skrev og framførte egne sketsjer. 

På 2000-tallet begynte Sylvia å jobbe freelance, og har i løpet av årene spilt på mange scener som for eksempel Dramaten, Kulturhuset/Stadsteatern (Stockholms Stadsteater), Göteborg Stadsteater, samt på mange av de frie teatergruppene i Stockholm, som for eksempel Teater Tribunalen, Teater Galeasen, Judiska Teatern.
Sylvia har man gjennom årene kunnet se i roller som Frøken Julie, Hedda Gabler, Shirley Valentine, Spoonface Steinberg, Dødsdansen og Laina i Laina och Fåglarna for å nevne noen.

Sylvia skriver også dramatikk og ble publisert på Radioteateret med stykket
Tusen och en natt, samt med monologen I Love Chris som gikk på Kulturhuset/Stadsteatern.  Hun har også skrevet, regissert, klippet og produsert kortfilmen “Still Life”.

De seneste årene har hun vært ansatt ved Kulturhuset/Stadsteatern, der hun sist var aktuell i Åsa Lindholms teaterstykke Lång natts färd mot dag, et stykke som bygger på Sylvias ide. 

Sylvia har et spekter som skuespiller som spenner seg vidt fra klassiske dramatiske roller til humor og komedier, og hun jobber like gjerne på norsk som på svensk.