Sylvia Rauan är en väletablerad skådespelare med ett femtiotal roller bakom sig inom teater och film/TV. Hon växte upp i Halden, Norge och flyttade till Sverige 1989 då hon började på Teaterhögskolan i Stockholm. Efter Teaterhögskolan kom hon till Unga Klara/ Stockholms Stadsteater och jobbade flera år med Suzanne Osten. Samtidigt var Sylvia med och startade humorkollektivet Clownen Luktar Bensin som var verksamma under tio års tid där dom gjorde nattshower, filmer och teater. Framförallt hade dom i fyra år ett eget radioprogram på Sveriges Radio P3 – Clownen Luktar Bensin –

På 2000 talet började Sylvia frilansa runt på olika scener och har under åren spelat på ett flertal intuitioner som Dramaten, Göteborg Stadsteater, Kulturhuset/Stadsteatern samt på flera av de fria scenerna i Stockholm som exempelvis Teater Tribunalen, Teater Galeasen och Judiska Teatern.
Publiken har kunnat se henne i roller som Fröken Julie, Hedda Gabler, Shirley Valentine, Spoonface Steinberg, Marie i Dödsdansen och Laina och fåglarna för att nämna några.

Sylvia skriver också dramatik och har blivit spelad och publicerad både på Sveriges Radio med radiopjäsen Tusen och en natt och på Kulturhuset/Stadsteatern med den egna monologen I Love Chris.
Hon har även skrivit, regisserat, klippt och producerat kortfilmen Still Life.

De senaste åren har Sylvia varit engagerad vid Kulturhuset/Stadsteatern och senast spelade hon 2020 på Klarascenen i Åsa Lindholms pjäs Lång natts färd mot dag en pjäs som kom till efter en idé från henne.

Sylvia är en skådespelare med stor bredd som pendlar fritt mellan klassiska dramatiska roller till humor och komedi.